Съдомиялна машина

Наличието на миялна машина е едно огромно облекчение за всяка домакиня. Фактът е всеизвестне и дори и тези жени, които казват, че миялна машина не им е необходима, тайничко си мечтаят за покупката на този уред, който ще спести от времето им с досадното измиване на посудата след всяко ядене и готвене.

След като си купим миялна мащшина обаче се появява и въпросът – какви съдове можем да поставяме в уреда и какви не. Специалистите имат доста обширни отговори на този въпрос. Съдевете, които в никакъв случай не са желани в миалната машина са два основни вида. Това са тези, които са произведени от два вида метал – алуминии или мед. В никакъв случай не трябва да ги поставяте за миене в миялна машина. Дори и да не ви е приятно, че ще трябва да ги миете на ръка, правилата са си правила и трябва да се спазват. А какво би станало, ако не спазите този съвет – ами просто ще повредите своята миялна машина. Сред другите съдове, които не трябва да се поставят в този домакински уред са и приборите, които имат дървени части. Според съветите, с които разполагаме, не е желатено да се поставят в миална машина и силно прегорелите съдове. Причината е в това, че няма 100-процентова гаранция, че ще бъдат измити. Също така е добре да знаете, че чашите в миялната машина се поставят с отвора надолу. Ако направите обратното, след като миенето бъде завършено в тях ще има вода. Същото важи и за другите дълбоки съдове – венаги с обърнати, за да не се събира вода в тях.

И след като вече посочихме тези съдове, които не са желани гости в миялната машина, то логично е и да посочим тези, които можем да мием в уреда, без никакви притеснения. Сред тях са съдовете, произведени от неръждаема стомана, стъкло и порцелан. С повишено внимание пък трябва да поставяте в миялната машина съдовете, произведени от пластмаса. Тези, които са закупени от магазините от типа „Всичко да 1,2,3 лева”, нямат място във вашата миялна машина.

http://zazz.info/images/gallery/2012_5/512_attach_3895_normal.jpg

Източник: Миялни машини